Okulumuz Hakkında

Darıca Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe
Sırasöğütler Mahallesi 1634/ Sk. No 24 41700 Darıca/Kocaeli
0262 656 02 86
0
https://daricaozelegitimuygulamaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden özel gereksinimleri olan öğrencilerin sosyal hayatın tüm alanlarında mümkün olduğunca bağımsız işlerde bulunabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerileri kazanabilmelerini sağlamak. Temel yaşam becerilerini yerine getirebilmesi için gerekli eğitimi almış mutlu, uyumlu ve bağımsız bireyler yetiştirmektir.

MİSYON

Darıca Özel Eğitim Uygulama Okulu ( 1. Kademe ) orta-ağır zihinsel yetersizliği olan ve orta-ağır otizmli olan öğrencilerimize hizmet vermektedir. Okulumuzun misyonu ; *Öğrencilerimizin eğitsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek. *Özel öğretim yöntem ve araç-gereçleri kullanarak, öğrencilerimizin üst öğrenime hazırlanmalarını, topluma uyum sağlamalarını, bağımsız yaşam becerileri kazanmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını ve üretken olmalarını sağlamak. *Öğrencilerimizin velilerine gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini vermek. *Okul aile koordinasyonunu en üst seviyede tutup özel gereksinime ihtiyacı olan öğrencilerimizin gelişimine destek vermek. *Kendi kendine yetebilen bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmak.

BAŞARILAR

Öğretmen :8
Öğrenci :19
Derslik :9
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam Gün

Öğretim Şekli

Tam Gün

Ders Başlama ve Bitiş

Okulumuz Tam Gün eğitim verilmektedir. Ders Başlama Saati : 09:25 Ders Bitiş Saati : 14:20

YABANCIDIL

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

Öğrencilerin okul geliş ve gidişleri Taşımalı Ücretsiz Özel Eğitim kapsamında sağlanmaktadır.

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz Darıca ilçe merkezine 3 km. Gebze ilçe merkezine 6 km. İl merkezine 54 km. uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Sırasöğütler Mahallesinde yer almaktadır. Okulumuzun etrafında ilkokul,lise,belediye bilgi evi, aile sağlık merkezi,eczaneler ve marketler bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri

Okulumuzda 9 otizm sınıfı ve 9 zihin sınıfı bulunmaktadır. Otizm sınıflarına 4 öğrenci zihin sınıflarına 8 öğrenci alınıyor. Toplam öğrenci kapasitemiz 109´dur. Okulumuzun doluluk oranı %93´tür.

Sportif Etkinlikler

Okulumuzun spor salonunda öğrencilerin ders içeriklerine ve gelişimlerine uygun sportif etkinlikler devam etmektedir.

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

*Her Çocuk Özel-Birlikte Daha Güzel 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yürütülmüştür. *Velilere yönelik ´TAKI-TASARIM´ projesi kapsamında Halk Eğitim aracılığıyla kurslar açılmıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yürütülmüştür.